ظهر روز جمعه 26 آوریل خبرگزاریها از افزایش تعداد کشته شدگان در حادثه ریزش ساختمانهای محل استقرار کارگاههای دوزندگی در بنگلادش خبر دادند. بر اساس این اخبار بيش از ۲۹۰ نفر کشته شده اند. احتمال دارد که بين ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن هنوز در زير خرابه های اين ساختمان هشت طبقه به دام افتاده باشند. تاکنون حدود ۴۰ تن زنده از زير آوار بيرون کشيده شده اند.
امروزدهها هزار کارگر در داکا در اعتراض به نبود ايمنی کار در کارگاه های صنعتی و سهل انگرای در امر امدادرسانی دولت دست تظاهرات کردند. دولت که برای امدادرسانی با تاخیر وارد این کار شده اند، امروز با صدها پلیس و نیروی امنیتی اش به تجمع و اعتراض کارگران حمله کرد. اعتراضات هنوز ادامه دارد. عملیات امدارسانی با تاخیر بسیار زیاد صورت گرفته است. مردم با دستان خالی و با حداقل امکانات مشعول درآوردن محبوس شدگان زیر آوار می باشند. خطرمرگ محبوس شدگان زیر آوار را تهدید می کند.
روز چهارشنبه 24 آوریل به دنبال ریزش یک مرکز استقرار کارگاهای متعدد دوزندگی لباس در حومه داکا ، 273 کارگرکشته و بیش از 1000 نفر زخمی شدند. تلویزیون یورونیوز میگوید: در زمان حادثه در حدود 2000 نفر در این ساختمان حضور داشته اند و از سرنوشت تعداد زیادی از آنها که عمدتا زن هستند، اطلاعی در دست نیست. این ساختمان که از آن بعنوان کارگاه دوزندگی استفاده می شد در حومه داکا واقع است و از مدتها پیش به لحاظ استقامت و مسائل ایمنی انتقاداتی را برانگیخته بود که البته مالکان فراری مجموعه اعتنایی به هشدارها نکرده بودند.
موجی ازاعتراض و خشم و نفرت برعلیه صاحبان این واحدها در داکا به راه افتاده است. به دنبال انتشار خبر کشتار کارگران در داکا روز پنجشنبه هزاران کارگر در حمایت از همکاران ِ کشته شده خود در خیابان ها دست به اعتراض زدند. اتحادیه های کارگری و کارفرمایان، دولت و صاحبان کمپانی های بزرگ غربی را مسئول این کشتار کارگران می دانند. در این شکی نیست که سرمایه داران؛ کارفرمایان و کمپانهای ای بزرگ غربی مسئول این فاجعه کشتار کارگران می باشند. بر اساس آخرین اخبار عصر امروز ۲۴ نفر زنده از زیر آوار بیرون آورده شدند. صدها نفر هنوز زیر آوار مانده اند.
لازم به ذکر است که پنج ماه پیش هم آتش سوزی در یک کارخانه دیگر بنگلادش بیش از 100 قربانی برجای گذاشت. پایین بودن استانداردهای کاری و دستمزد پایین کارگران در بنگلادش موجب شده شرکت های بین المللی مشهور تولید پوشاک، برای ارزانتر تمام شدن هزینه تولید، دستمزدهای زیر خط فقر بدون ایمنی کار، حضور چشمگیری در کشورهایی از این دست داشته باشند. این حادثه تنها پنج ماه، پس از یک آتش سوزی رخ می دهد، که آن رویداد، ۱۱۲ کشته بر جای گذاشته بود. مسئولان این جنایت هولناک کشتارکارگران در کنار دولت ارتجاعی و ضد کارگری بنگلادش، کارفرمایان و سرمایه داران و کمپانی های بزگ غربی می باشند که باید پاسخگوی این کشتار کارگران باشند. جانباختن این کارگرا ن رابه خانواده ها و بازماندگانشان تسلیت می گوییم . مسئولین کشتار کارگران در بنگلادش باید دستگیر و محاکمه شوند.
برای مشاهده فیلم یورونیوز اینجا کلیک کنید.
http://persian.euronews.com/2013/04/25/bangladesh-struggles-to-find-survivors-from-factory-collapse/
http://persian.euronews.com/2013/04/25/bangladesh-struggles-to-find-survivors-from-factory-collapse/
محمد شکوهی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر