فرشاد حسینی
اداره حمایت از پناهندگی اروپا (EASO) در ۵ جوان ۲۰۱۳گزارش سالانه آمار و وضعیت پناهندگی در اروپا را در ۱۰۴ صفحه منتشر کرده است. این گزارش گزارش مفصلی از عملکرد کشورهای عضو اتحادیه اروپا در عرصه پناهندگی است. در اینجا توجه شما را به برخی از نکات قابل توجه برای پناهندگان ایرانی جلب میکنم.
بر اساس این گزارش در سال ۲۰۱۲ تعداد ۳۳۵۳۶۵ نفر در اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی کرده که این میزان نسبت به سال قبل ۱۱ درصد افزایش داشته است. بیشترین میزان پناهندگان به ترتیب از کشورهای افغانستان، سوریه، روسیه، پاکستان، سومالی، ایران و گرجستان بوده اند.
میزان متقاضیان پناهندگی در بالکان غربی نسبت به سال قبل ۵۰ درصد افزایش داشته است. بیشترین درخواست های پناهندگی به ترتیب در کشورهای آلمان، ۴۶ درصد بیش از سال گذشته، فرانسه با ۷ درصد بیش از سال گذشته، سوئد با ۴۸ درصد بیش از سال گذشته، بلژیک با ۱۲ درصد کمتر از سال گذشته، و انگلستان با ۷ درصد بیش از سال گذشته بوده است.
کشورهایی که میزان درخواست پناهندگی کمتر از سال قبل بوده عبارت بودند از: بلژیک با ۱۲ درصد کاهش، هلند با ۱۰ درصد کاهش، ایرلند با ۲۶ درصد کاهش، اسپانیا با ۲۵ درصد کاهش و ایتالیا با ۴۹ درصد کاهش.
جواب اقامت پناهندگی در اتحادیه اروپا
در سال ۲۰۱۲ درخواست پناهندگی تعداد ۷۱۷۰۰ پناهجو در اتحادیه اروپا مورد پذیرش قرار گرفته که این میزان نسبت به سال قبل ۲۱ درصد افزایش داشته است. بیشترین آمار پذیرش درخواست پناهندگی مربوط به پناهندگان از کشورهای سوریه، اریتره، مالی و سومالی بوده است.
در سال ۲۰۱۲ در خصوص درخواست ۲۶۰۴۲۵ پناهجو در مرحله اول تصمیم گیری شده است که نسبت به سال قبل ۱۰ درصد افزایش داشته است. این میزان به ترتیب در کشورهای زیر بوده است: فرانسه با ۵۹۸۳۰، دانمارک با ۵۸۷۶۵، سوئد با ۳۱۵۷۰، بلژیک با ۲۴۶۴۰ و انگلستان با ۲۱۸۹۰ پرونده بوده است.
در اولین مرحله تصمیم گیریها در درخصوص درخواست پناهندگی در اروپا، مجموعا ۷۱ درخواست رد شده و پاسخ منفی دریافت کرده و ۲۹ درصد جواب قبلی دریافت کرده اند. که از این ۲۱ درصد ، ۱۴ درصد جواب اقامت پناهندگی براساس کنوانسیون ژنو، ۱۱ درصد اقامت براساس حمیت کمکی و ۲ درصد براساس حمایت انسانی بوده است.
پناهندگان ایرانی
میزان متقاضیان پناهندگی ایرانی در اروپا طی سال گذشته ۱۴ درصد افزایش داشته است. در سال ۲۰۱۲ تعداد ۱۳۵۸۵ ایرانی در اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی کردند. این میزان در سال ۲۰۱۱ تعداد ۱۱۸۶۵ نفر بوده است. بیشترین دلایل پناهندگی پناهجویان ایرانی به دلایل آزارها و تعقیبات سیاسی، به دلایل سرکوبهای گسترده آزادی، دیدگاهها و فعالیتهای سیاسی، آزادی بیان و شرکت در تظاهراتها بوده است. همچنین به دلایل مذهبی و جنسی بوده است.
در سال ۲۰۱۲ میزان پذیرش درخواست پناهجویان ایرانی در اروپا مجموعا ۵۲ درصد بوده است. این میزان در کشورهای مختلف اروپا به شرح زیر بوده است:
بلغارستان ۱۰۰ درصد، دانمارک ۵۲ درصد، آلمان ۵۹ درصد، یونان ۶۲ درصد، فرانسه ۴۴ درصد، اطریش ۶۵ درصد، فنلاند ۸۸ درصد، سوئد ۲۸ درصد، و انگلستان ۴۸ درصد بوده است.
از کل درخواستهای پذیرفته شده پناهندگی پناهندگان ایران در سال قبل ۹۳ درصد از نوع جواب پناهندگی براساس کنوانسیون ژنو بوده است.
از کل درخواستهای پذیرفته شده پناهندگی پناهندگان ایران در سال قبل ۹۳ درصد از نوع جواب پناهندگی براساس کنوانسیون ژنو بوده است.
قوانین پناهندگی
سال ۲۰۱۲ در واقع سال پروسه های تصویب یا بازنگری و اصلاح قوانین پناهندگی در اروپا بوده است. این اصلاحات قانونی عموما در چهارچوب قوانین اتحادیه اروپا از جمله مقررات مربوط به تعریف و وضعیت حقوقی پناهندگی، اصلاحیه های جدید مقرارت دبلین، و قوانین و مقررات مربوط به شرایط مراکز پذیرش پناهندگان و همچنین مقررات یوروداک بوده است.
سال ۲۰۱۲ در عین حال سال پیشرفت های قابل توجهی در احکام صادره از سوی دادگاه اروپایی حقوق بشر در خصوص تعریف و تفسیر های جدید از قوانین اتحادیه اروپا و تاثیرات آن بر نسل دوم مجموع قوانین پناهندگی در اروپا بوده است.
۵ کشوری که بیشترین اصلاحات و بازنگری ها را در سیستم حقوقی پناهندگی خود داشته اند عبارتند از:یونان، لوکزامبورگ، سوئد، ایتالیا و مالتا.
همکاری و هماهنگی بیشتر کشورهای اروپایی
سال ۲۰۱۲ سال همکاری ها و هماهنگی های بیشتر اعضای اتحادیه اروپا با همدیگر در خصوص مسائل پناهندگی بوده است. دولتهای اروپایی در این سال همکاری های بیشتری به ویژه براساس قانون دبلین داشته اند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر